Jouw eigen meetlat

Wat heeft CommTop jou te bieden? Wat betekent dit voor mijn loopbaan?

  • Je kunt gecertificeerd worden voor een specifieke rol op een bepaald niveau in de communicatiebranche. De branchestandaard kent 4 niveaus (4 tot en met 7) waarin alle mogelijke rollen in deze branche terug te vinden zijn.
  • Bij een certificering is van belang jouw ‘niveau’  te bepalen en zeker niet alleen aan de hand van jouw opleidingen, diploma’s. Juist praktijkervaringen kunnen de doorslag geven bij het bepalen van jouw niveau.
  • Aantonen van een gevalideerde CV. Na certificering kun je zelf een gevalideerde CV downloaden en versturen bij een sollicitatie. Externe bureau die hierin zijn gespecialiseerd, hoeven niet meer te worden geraadpleegd.
  • Wat vertelt een CV over jou en is deze wel waarheidsgetrouw? Veel werk- opdrachtgevers vragen om een CV validatie waarbij de gegevens van/over jouw kloppen. Zij willen dat de opgegeven diploma’s, certificaten, referenties enzovoorts worden gescreend met als doet dat de kandidaat ook is en in huis heeft wat er wordt geschreven. Met een CV verificatie worden CV geanalyseerd en beoordeeld op betrouwbaarheid en geschiktheid.
  • Verbeteren van je vindbaarheid. Opdracht- en werkgevers, zijn meer en meer op zoek naar de juiste mens op de juiste plek. Ook andersom geldt: biedt deze opdracht, werkplek wel de nodige uitdagingen en zo ook perspectieven om weer verder te groeien volgens jouw ambities? Na registratie kun je ervoor kiezen om al zichtbaar te zijn op het register. Bij certificering wordt ook jouw niveau vermeld.
  • Een certificering is van belang als je je weer wilt (bij)scholen. Welke opleidingen, trainingen, cursussen passen bij jou en – ook niet onbelangrijk – voor welke modules kun je vrijstelling krijgen? Ook de opleiders in deze branche zullen binnenkort meer kunnen communiceren op welk (uitkomst) niveau zij opleiden. Met deze kennis verrijk je de inhoud van je eigen ePortfolio.

 

Werk je in de communicatiebranche en ben je benieuwd waar jouw eigen top ligt en hoe je die bereikt?
Schrijf je nu in bij CommTop register, leg jezelf langs de meetlat en stippel je persoonlijke route uit.