Nieuws

 

“Non nobis tantum nati”
“I hold every man a debtor to his profession”

Ben Warner (2 december 1946-5 december 2020)

Tot onze grote droefenis ontvingen wij het bericht dat Ben Warner op zaterdag 5 december jl. is overleden.

Een groot verlies voor de communicatiebranche: Een visionair en iemand met een groot hart die nooit met een eer wilde strijken.

Met de hem kenmerkende precisie heeft Ben ook vol ingezet op de professionalisering van het public relations-vak. Decennialang heeft hij zijn kennis en ervaring ontwikkeld, om vervolgens al wat hij wist onbaatzuchtig ten faveure van collega’s, cursisten en studenten uit te dragen. In dit weten ligt de eminente betekenis van Ben: zijn verrijkte kennis.
Ook van blijvende betekenis voor de huidige communicatieprofessionals is Ben’s professionele authenticiteit. Als het binnen zijn geliefde pr-vakgebied de mode wordt om op de Angelsaksische communicatietrom van de schone schijn te slaan, doet hij daar niet aan mee. Ben weet wel beter en laat die kennis na voor wie zich ermee wil verrijken.

Zijn laatste jaren heeft hij zich ingezet voor de totstandkoming van de (Europese) branchestandaard communicatie die met enorme bewondering door alle leden van de Stichting van de Arbeid is erkend. Vooral omdat zijn ‘standaard van vertrouwen’ met de 5 pilaren in deze branchestandaard en meetstandaarden zijn verwerkt volgens de eisen voor de harmonisatie Europese arbeidsmarkten (per 2021). Deze standaard is dan ook de eerste en uniek voor heel Europa.

Ben, we missen je nu al. Zelf heb je ervoor gezorgd dat we je niet zullen vergeten, als persoon en ‘beroepsmatig’. Je laat een schat een kennis, wijsheden en toepassingen achter voor alle professionals in de communicatiebranche.